Και που δεν μπορείς να πας με το ποδήλατοΣάββατο 12/03/2011
….και που δεν μπορείς να πάς με ένα ποδήλατο!!!!
Έκφραση κλισέ μεταξύ ποδηλατιστών. Έτσι ξεκινήσαμε και εμείς σήμερα, Σάββατο 12/03/2011 για μια μεγαλύτερη από ότι συνήθως βόλτα.
Με εκείνα και με τα αλλά χαρήκαμε απίστευτα το Θεσσαλονικιώτικο ήλιο και είπαμε να απολαύουμε και ένα ΦΡΑΠΕ.(ας μην ξεχνάμε που βρισκόμαστε…..)
Πήγαμε λοιπόν προς το εμπορικό κέντρο “Mediterranean Cosmos”. Πραγματικά ένας χαμός από κόσμο, αυτοκίνητα , μηχανάκια κάθε είδους. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ότι ενώ είχε θέσεις να παρκάρεις (έστω και λίγο μακριά) κάποιοι καβαλούσαν πεζοδρόμια, παρατούσαν τα αμάξια τους οπού βόλευε.
Εφόσον βρίσκουμε ένα καφέ (εξωτερικά των εγκαταστάσεων ) που να μπορούμε να προσέχουμε και τα ποδήλατα μας, πάμε να κάτσουμε και διαπιστώνουμε ότι δεν μπορούμε!!!!!
Η εταιρεία φύλαξης μας το απαγορεύει ή μάλλον όπως μας λέει ο φύλακας ΟΧΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, δεν είπα εγώ κάτι τέτοιο……ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ
Νιώθαμε ότι το εγκεφαλικό έρχεται……..
Ζητάμε τον προϊστάμενο. Έρχεται ένας άλλος κύριος και προσπαθεί, αδιανόητα για εμάς πράγματα.
-Ο χώρος είναι ιδιωτικός και η διοίκηση απαγορεύει τα ποδήλατα. Έχει χώρο…….…..παραπέρα να τα βάλετε.
-Ναι ρε άνθρωπε μου αλλά εκεί είναι παρκαρισμένα μηχανάκια και αυτοκίνητα και δεν έχει χώρο και δεν τα βλέπουμε. Εάν μας τα κλέψουν από τον ιδιωτικό σας χώρο, που εσείς προστατεύεται…….θα μας αποζημιώσει κάνεις? Φυσικά και όχι.
-Αααα εγώ αυτό ξέρω να λέω.

Λυπάμαι πραγματικά.
Όλοι να προσπαθούμε να κάνουμε το ποδήλατο γνωστό και προσιτό για τις καθημερινές μας μετακινήσεις μας.
Να υπάρχουν μαγαζιά που δίνουν ενοίκιο ένα κάρο λεφτά και με μια μονοκονδυλιά να απαγορεύεις την είσοδο σε ποδηλάτες (ή να μην έχεις μεριμνήσει για θέσεις ουσιαστικής και ασφαλούς στάθμευσης).
Τα δικά μας τα λεφτά δεν μετράνε?

Προτείνω λοιπών να μαζευτούμε όλες οι ποδηλατικές ομάδες, να πάμε μια ωραιότατη βόλτα μια καθημερινή απόγευμα και να κάνουμε γνωστό στους καταστηματάρχες ότι ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ Η ΕΙΣΟΔΟΣ .
ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΙΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΑΣ.


Τελικά επικράτησε έστω και με το έτσι θέλω η δική μας λογική.